środa, 3 kwietnia 2013

Toskańska zupa pomidorowa

Toskańska zupa pomidorowa
Składniki na 2 porcje:
200ml bulionu drobiowego
200ml pomidorów w puszce
1 świeży pomidor
1 mała bułka "ciabatta"
czosnek
cebula
sól,pieprz
bazylia
oliwa z oliwek 
cukier

Bułkę ciabattę  jeśli jest świeża to obsuszamy ją w piekarniku bądź na suchej patelni.Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na patelni zalewamy bulionem ,gotujemy dodając całego świeżego pomidora bez skóry oraz pomidora z puszki .Wszystko  doprawiamy wedle uznania,a następnie dodajemy suchą ciabattę gotujemy przez chwilę,a następnie blenderujemy na aksamitny krem.  Łatwiej się nie da to dużo prostsze niż zupka chińska z proszku ,a ile smaczniejsza! Smacznego!;)   

                                 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz