mix sałat (można kupić umyty gotowiec)
5 pomidorki cherry
1 cebula czerwona
ogórek zielony
Sos do sałaty:
jogurt naturalny
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
bazylia
szczypta cukru
Sos barbecue:(moja koncepcja sosu )
1 cebula czerwona2 ząbki czosnku
papryk czerwona
ketchup lub tomatere
wino białe wytrawne
natka pietruszki
bazylia
cukier
sól, pieprz
papryczka chilli
Warzywa podsmażamy z czosnkiem (możemy je troszkę przypalić żeby oddać specyficzny smak tego sosu)
podlewamy winem, a następnie dodajemy ketchup oraz przyprawy wszystko to blenderujemy po czym nakładamy na obsmażone skrzydełka, które wcześniej oprószamy solą i pieprzem i zapiekamy je w sosie w piekarniku ustawionym na 180 stopni przez 20 minut. ;))
Smacznego ! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz