Porcja dla 2 osób:
16 krewetek tygrysich
1 cebula biała
garść oliwek zielonych lub czarnych
pomidorki cherry ok 10 sztuk
2 zęby czosnku
1 papryczka chilli
250 ml pomidorów z puszki
makaron spaghetti ok 200g
sól,pieprz do smaku
szczypta cukru jeśli pomidory są kwaśne
Cebulę posiekaną , czosnek pokrojony w cieniutkie listki oraz papryczkę chili podsmażamy na oliwie z oliwek dodajemy obrane i oczyszczone krewetki .A następnie dodajemy oliwki.
Wszystko to zalewamy pomidorami
Doprawiamy do smaku solą pieprzem i odrobinką cukru jeśli pomidory są bardzo kwaśne.
A następnie dodajmy makaron ugotowany al dente i wrzucamy przekrojone na pół pomidorki cherry.
Wszystko to mieszamy na patelni i wykładamy.
A oto efekt końcowy ;p
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz