poniedziałek, 3 grudnia 2012

Spaghetti con gambas


Porcja dla 2 osób:
16 krewetek tygrysich 
1 cebula biała
garść oliwek zielonych lub czarnych 
pomidorki cherry ok 10 sztuk
2 zęby czosnku
1 papryczka chilli
250 ml pomidorów z puszki 
makaron spaghetti ok 200g 
sól,pieprz do smaku 
szczypta cukru jeśli pomidory są kwaśne 
Cebulę posiekaną , czosnek pokrojony w cieniutkie listki oraz papryczkę chili podsmażamy na oliwie z oliwek dodajemy obrane i oczyszczone krewetki .
A następnie dodajemy oliwki.
Wszystko to zalewamy pomidorami
Doprawiamy do smaku solą pieprzem i odrobinką cukru jeśli pomidory są bardzo kwaśne.
A następnie dodajmy makaron ugotowany al dente i wrzucamy przekrojone na pół pomidorki cherry.
Wszystko to mieszamy na patelni i wykładamy.
A oto efekt końcowy ;p

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz