niedziela, 21 października 2012

Gnocchi z roladką z kurczaka faszerowaną warzywami i serem feta w sosie pomidorowym.

Porcja dla 2 osób:
gnocchi ok 300g (dostępne w każdym supermarkecie)
pierś z kurczaka jedna cała podwójna 
Farsz:
1 papryka czerwona
1/2 papryczki chilli 
1 cebula mała czerwona 
2 zęby czosnku
3 listki bazylii
sól,pieprz
Sos:
1 opakowanie pomidorów  w puszce
świeża bazylia
2 zęby czosnku 
1 łyżka stołowa masła 
sól,pieprz 

Wszystkie  składniki siekamy w drobną kosteczkę 


podsmażamy i studzimy
dodajemy ser feta i doprawiamy do smaku

pierś z kurczaka oczyszczamy i nacinamy w środku robiąc  tzw "kieszonkę"
faszerujemy kurczaka

posypujemy solą i pieprzem i na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy.Jeśli proces ten jest szybki należy roladkę wrzucić do piekarnika do temp. 180 stopni na kilka minut tak, aby mięso było w 100% upieczone.
czosnek podsmażamy na patelni dodajemy pomidory z puszki, bazylię i smażymy doprawiając do smaku
gnocchi gotujemy

następnie dodajemy do sosu i gotujemy ok 2 minut w sosie
Oto efekt końcowy.

Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz