Porcja dla 2 osób:
gnocchi ok 300g (dostępne w każdym supermarkecie)
pierś z kurczaka jedna cała podwójna
Farsz:
1 papryka czerwona
1/2 papryczki chilli
1 cebula mała czerwona
2 zęby czosnku
3 listki bazylii
sól,pieprz
Sos:
1 opakowanie pomidorów w puszce
świeża bazylia
2 zęby czosnku
1 łyżka stołowa masła
sól,pieprz
Wszystkie składniki siekamy w drobną kosteczkę
dodajemy ser feta i doprawiamy do smaku
pierś z kurczaka oczyszczamy i nacinamy w środku robiąc tzw "kieszonkę"
faszerujemy kurczaka
posypujemy solą i pieprzem i na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy.Jeśli proces ten jest szybki należy roladkę wrzucić do piekarnika do temp. 180 stopni na kilka minut tak, aby mięso było w 100% upieczone.
czosnek podsmażamy na patelni dodajemy pomidory z puszki, bazylię i smażymy doprawiając do smaku
gnocchi gotujemy
następnie dodajemy do sosu i gotujemy ok 2 minut w sosie
Oto efekt końcowy.Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz