niedziela, 17 lutego 2013

Beef burger with homemade chips

Porcja na 1 burger:
100g zmielonej  wołowiny (polecam antrykot)
1 bułka typu burger
ogórek kiszony,pomidor
cebula czerwona
sałata rzymska
5 ziemniaków na domowe chipsy
sól ,pieprz do doprawienia mięsa 



mięso na burgera mielimy i doprawiamy solą i pieprzem,a następnie odpowiednio formujemy na kształt burgera.Ja zrobiłem to wcześniej i zamroziłem.
Obrane ziemniaki obgotowywujemy w osolonej wodzie
następnie smażymy na tłuszczu (olej lub frytura)
burgera rzucamy na rozgrzaną patelnię i obsmażamy na złocisty kolor z każdej strony
100% wołowiny możemy wysmażyć na preferowany stopień wysmażenia(Ja polecam średnio krwisty :- ) )
opiekamy bułkę z każdej strony,tak aby była chrupiąca!

A oto efekt końcowy ! Smacznego!:-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz