poniedziałek, 7 stycznia 2013

Łosoś z brązowym ryżem i pomidorowym coulis

Porcja dla 1 osoby 
160 g -180g łososia 
10 pomidorków cherry
1 czerwona cebula
ryż brązowy 100 g
oliwa z oliwek 
pieprz kolorowy
sól

Coulis pomidorowe
5 pomidorków cherry zblenderować dodając oliwy z oliwek ekstra virgin oraz szczyptę soli i pieprzu wszystko to przetrzeć przez sitko z bardzo małymi oczkami.Gdy pomidorki nie są wystarczająco słodkie dodać odrobinę cukru.
łososia opruszyć solą i pieprzem ,wrzucamy na rozgrzaną sansą z oliwy z oliwek.Smażymy na złocisty kolor z każdej strony.
 Ryż brązowy gotujemy od 20-25 min w osolonej wodzie.
Danie to świetnie komponuje się z pomidorkami cherry oraz czerwoną cebulą.
 Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz